当前位置:大学英语B级>考试试题>正文

2018年大学英语B级考试题库原题——阅读理解

发布于 2017-12-19 15:53  编辑:Claire
0

2018年大学英语B级考试题库原题——阅读理解


Paper is one of the most important products ever invented by man. Wide spread use of written language would not have been possible without some cheap and practical material to write on. The invention of paper meant that more people could be educated because more books could be printed and distributed. Together with the printing press, paper provided an extremely important way to communicate knowledge.


How much paper do you use every year? Probably you cannot answer that question quickly. In 1990 the world’s use of paper was about one kilogram for each person a year. Now some countries use as much as 50 kilograms of paper for each person a year. Countries like the United States, England and Sweden use more paper than other countries.


Paper, like many other things that we use today, was first made in China. In Egypt and the West, paper was not very commonly used before the year 1400. The Egyptians wrote on a kind of material made of a water plant. Europeans used parchment for many hundreds of year. Parchment was very strong; it was made from the skin of certain young animals. We have learnt of the most important facts of European history from records that were kept on parchment. (208words)


(1).What’s the meaning for the word “parchment”?

A.The skin of young animals

B.A kind of paper made from the skin of certain young animals

C.The paper used by European countries

D。The paper of Egypt

参考答案:B

解题思路:

这是一道词义推测题,我们通常需要根据上下文的线索来猜测词义,一般作者会在使用某个生词之后,对这个生词做一些解释或说明。就本题而言,划线词所在句子的大意是“几百年来,欧洲人使用parchment来书写。”在这一句之后,作者随即对什么是parchment进行了解释,说“它非常的结实”,并进一步说明“它是由某些动物幼仔的毛皮所制”。因此,我们确定选择答案B。


(2).Which of the following is not mentioned about the invention of paper?

A.More jobs could be provided than before

B。More people could be educated than before

C.More books could be printed and distributed

D.More ways could be used to exchange knowledge

参考答案:A

解题思路:

这是一道细节题,本题询问“以下哪条信息没有在有关纸的发明里提到?”。一般对于细节题,我们需要查找信息所对应的句子或者句群。本题的关键词是the invention of paper,我们通过浏览全文,可以将这个信息定位在第一段里,细读之后发现主要在最后两句话里,关于纸的发明的意义,作者提到的方面有people, books, way,唯独没有提到jobs,所以我们确定选择答案A。


(3).When did the Egyptians begin to use paper widely?

A.Around 1400

B.Around 1900

C.Around 400

D.Around 900

参考答案:A

解题思路:

这是一道细节题,本题询问“什么时候埃及人开始广泛使用纸张?”。本题需要的是有关时间的信息。一般来讲,人名、地名、年代、金钱等信息出现在文章中,很容易被读者关注。我们浏览全文后发现,本篇文章一共出现了两个年代信息,分别是1900和1400。前一个年代的信息是说明“1900年,全世界人均年消费纸张约1公斤。”而后一个年代信息,则是说明“直到1400年,埃及和西方国家才开始广泛使用纸张。”很明显,本题与后一个年代信息有关,因此我们确定选择答案A。


(4).Which of the following countries uses more paper for each person a year?

A.China

B.Sweden

C.Egypt

D.Japan

参考答案:B

解题思路:

这是一道细节题,本题询问“下列选项中的哪个国家每年人均消费纸张的数量较多?”。本题需要的是有关国家的信息。与上道题一样,我们很容易发现只有在第二段的最后一句话里出现了几个国家的名称,这句话是在美国、英国和瑞典这三个国家之间,作者对其人均消费纸的数量做了比较,因此四个选项中只有瑞典被提及,所以我们确定选择答案B。


(5)。What is the main idea of this short talk?

A.More and more paper is being consumed nowadays

B.Paper enables people to receive education more easily

C。The invention of paper is of great significance to man

D。Paper contributes a lot to the keeping of historical records

参考答案:C

解题思路:

这是一道主旨题,本题询问这篇短文的中心大意。一般来讲,一篇文章的中心大意可能位于文首或文尾,也有可能隐藏在整篇文章之中。这篇文章的中心大意落脚在全文第一句话,即“纸是人类发明的最重要的物品之一。”随后第一段展开说明纸带给人类的重要意义体现在哪些方面,第二段和第三段通过纸的消费数量和在人类以前使用什么工具来记载的。所以,在四个选项当中,选项A, B, D都只是反映了纸的发明带给人类的某些方面的重要性,过于具体,范围太小,而选项C则总结概括出了文章的中心大意,所以正确答案是C。



Practice makes perfect. 多多练习,考试才能获得好成绩哦!

更多关于大学英语B的考试题库练习在这里>>>大学英语B考试试题题库


本文网址:http://www.cnydstone.com/info/ceb/1712/1917426.html
选择分享到:
幸运赛车 荣鼎娱乐 上海11选5 九度彩票 极速飞艇 澳洲幸运10开奖结果 三分快3 荣鼎娱乐 极速飞艇平台 荣鼎娱乐