微信刷题,考证常用
  • 试题题型【阅读理解】
试题内容

    When John and Victoria Falls arrived in New York City for one-year stay, they did not bring very many things with them. They had planned either to live in a furnished apartment or to buy used furniture. But they soon learned about a new system that more and more people are using. The renting of home furnishings (bed, tables, dishes, and so on) has become one of America’s fastest growing businesses.

    What kinds of people rent their home furnishings instead of buying them? People who are international business or government officials, foreign students, airline workers, young married couple – people whose job or business may force them to move frequently from one city to another。 They save a lot of trouble and the cost of moving their furniture each time。 They simply rent new furniture when they reach their new homes。 Young people with little money do not want to buy cheap furniture that they may soon dislike。 They prefer to wait until they have enough money to buy furniture that they really like。 Meanwhile, they find they can rent better quality furniture than they could afford to buy。

    One family, who now have a large, beautiful home of their own, liked their rented furniture so much that they decided to keep renting it instead of buying new things. But usually people don’t like to tell others about it. The idea of renting home furnishings is still quite new, and they are not sure what their neighbors might think. (248words)

1.[单选题]Which of the following can best serve as the title of the passage?
  • A.Rent or Buy
  • B.A New Way of Getting Home Furnishings
  • C.Furnished Apartments
  • D.A New Idea
  • 解题思路:这是一道主旨题。本题询问以下哪个选项适合做文章标题。整篇文章介绍了在美国租用家具业正在兴起,越来越多的人愿意选择用租用家具代替买家具装饰自己的家。选项B“一种获得家具的新途径”与文章的主旨相符,故选B。
2.[单选题]Young people liked renting home furniture in that __________.
  • A.They have less mone
  • B.They don’t want to buy old furniture
  • C.The new furniture is of good quality
  • D.They don’t have much money and don’t want to buy the cheap furniture
  • 解题思路:这是一道细节题。本题询问年轻人喜欢租用家具的原因。文章第二段中此句“Young people with little money do not want to buy cheap furniture that they may soon dislike.”表明,年轻人因为资金不足不想浪费钱去买自己不喜欢的廉价家具。选项D的表述与此一致,故答案选择D。
3.[单选题]Why do some people prefer to rent furniture?
  • A.Because the furniture they get in this way is new
  • B.Because it saves them a lot of money
  • C.Because it saves them much trouble and money
  • D.Because they can always get better quality furniture in this way
  • 解题思路:这是一道细节题。本题询问为什么人们更喜欢租用家具。文章第二段表述由于工作而被迫频繁来往不同的城市的人和收入少的年轻人喜欢租用家具是因为这样可以为他们省去很多钱和麻烦,选项C与这个表述一致,故选C。
4.[单选题]Which of the following has become one of America’s fastest growing businesses?
  • A.Selling home furnishings
  • B.Renting furnished apartments
  • C.Selling used furniture
  • D.Renting home furnishings
  • 解题思路:这是一道细节题。本题询问哪个行业已成为美国发展最快的行业之一。文章第一段最后一句话“The renting of home furnishings has become one of America’s fastest growing businesses.”,表明发展最快的是家具出租行业,所以答案选择D。
5.[单选题]What can you infer from the passage?
  • A.The idea of renting furniture is not acceptable
  • B.Renting furniture is not popular in the couple’s home town
  • C.Only those who don’t have enough money to rent furniture
  • D.People usually grow to like the furniture they have rented
  • 解题思路:这是一道推断题。本题询问从本篇文章中可以推断出什么结果,因此需要通篇阅读。文章中谈到目前有越来越多人开始接受租用家具这一做法,因此选项A错误。租用家具的人不仅包括资金不足的年轻人还有许多由于工作往来不同城市的人,所以选项C也是错误的。选项D“人们越来越喜欢他们租用的家具”这个观点在文章中没有谈到,故选项D也是错误的。文章结尾处谈到租用家具还是一个新的想法,很多人还不能完全接受,选项B“在这对夫妇的家乡,租用家具并不流行”与此观点相符,故选择B。
  • 参考答案:B,D,C,D,B
极速PK拾 极速飞艇 澳洲幸运10开奖结果 极速快乐8 秒速时时彩 极速飞艇 澳洲幸运10开奖结果 159彩票 河北快3基本走势 北京11选5走势图