微信刷题,考证常用
  • 所属考试大学英语四级试题库
  • 试题题型【阅读理解 Section C】
试题内容

   People living on parts of the south coast of England face a serious problem. In1993, the owners of a large hotel and of several houses discovered, to their horror, that their gardens had disappeared overnight. The sea had eaten into the soft limestone cliffs on which they had been built, while experts were studying the problem, the hotel and several houses disappeared altogether, sliding down the cliff and into the sea.
  Erosion(侵蚀) of the white cliffs along the south coast of England has always been a problem but it has become more serious in recent years. Dozens of homes have had to be abandoned as the sea has crept farther and farther inland. Experts have studied the areas most affected and have drawn up a map for local people, forecasting the year in which their homes will be swallowed up by the hungry sea. Angry owners have called on the Government to erect sea defenses to protect their homes. Government surveyors have pointed out that in most eases, this is impossible. New sea walls would cost hundreds of millions of pounds and would merely make the waves and currents go further along the coast, shifting the problem from one area to another, The danger is likely to continue, they say, until the waves reach an inland area of hard rock which will not be eaten as limestone is. Meanwhile, if you want to buy a cheap house with an uncertain future, apply to a house agent in one of the threatened areas on the south coast of England. You can get a house for a knockdown price but it may turn out to be a knockdown home.

1.[单选题]What is the cause of the problem that people living on parts of the south coast of England face?
  • A.The disappearance of hotels, houses and gardens.
  • B.The experts’ lack of knowledge
  • C.The rising of the sea level.
  • D.The washing-away of limestone cliffs.
  • 解题思路:细节题。文章首段就回答了这个问题。人们发现他们的住房及花园,一夜之间被海水所吞没,其原因是海水侵蚀了松软的海边石灰石峭壁,而他们的家园就是建在这些峭壁上,这与D项的意思相符,故D为答案。
2.[单选题]The erosion of the white cliffs in the south of England_____.
  • A.will soon become a problem for people living in central England
  • B. has now become a threat to the local residents
  • C.is quickly changing the map of England
  • D.can be stopped if proper measures are taken
  • 解题思路:细节题。B项说这种海水侵蚀已经构成了对当地居民的威胁,此意与文意相符。
3.[单选题]It is not feasible to build sea defenses to protect against erosion because_____.
  • A.it is too costly and will endanger neighbouring areas
  • B. the government is too slow in taking action
  • C.they will be easily knocked down by waves and currents
  • D.house agents along the coast do not support the idea
  • 解题思路:细节推断题。文章第三段第二句,政府勘察人员说,建拦海大坝是不可能的,不仅要花费数亿英镑的高额费用,而且如果建起海防会使海浪沿着海岩向前涌去,把问题从一个地区移向另一个地区。几项比较,A项符合文章意思.
4.[单选题]According to the author, when buying a house, along the south coast of England, people should_____.
  • A.be aware of the potential danger involved
  • B.guard against being cheated by the house agent
  • C.take the quality of the house into consideration
  • D.examine the house carefully before making a decision
  • 解题思路:推断题。作者在文章结尾警告说,如果你想买一栋前途未卜的便宜房,可向英格兰南部沿海遭受海水侵蚀威胁地区的房屋销售代理商提出申请,你可能买到一所最低价便宜房,但其结果可能是一所将被冲毁的房屋。所以,答案为D。
5.[单选题]The experts’ study on the problem of erosion can_____.
  • A.lead to its eventual solution
  • B.provide an effective way to slow it down
  • C.help to prevent it from worsening
  • D.warn people whose homes are in danger
  • 解题思路:细节推断题。依据第二段第三句,专家们已研究了受影响最大的地区,并为他们绘制了地图,预报在这一年里将被海水吞没的住房房屋,A项正是此意的答案。
大学英语四级在线题库
  • 参考答案:D,B,A,D,A
江西11选5 吉林快3 荣鼎娱乐 三分PK拾平台 秒速快3 一分时时彩 江西11选5 极速快3 内蒙古快3 秒速时时彩