微信刷题,考证常用
  • 试题题型【阅读理解】
试题内容

    Places to stay in Britain are as varied as the places you visit。 Whatever your budget is the choice — from basic barn to small hotel, from tiny cottage to grand castle — is all part of fun。

    Hostels

    Cheap, good-value hostels are aimed at all types of like-minded travelers, who prefer value over luxury and you don’t have to be young or single to use them. Britain’s independent hostels and backpackers hostels also offer a great welcome. Facilities and prices vary, especially in rural areas, where some hostels are a little more than a bunkhouse(临时住房)while others are remarkably comfortable — almost like bargain hotels.

    Youth Hotels

    Founded many years ago to “help all, especially young people of limited means, to a greater knowledge, love and care of the countryside”, the Youth Hotels Association is still going strong in the 21st century. The network of 230 hotels is a perfect gateway for exploring Britain’s towns and countryside.

    B&Bs

    The B&Bs (bed and breakfasts) is a great British institution. In essence you get a room in somebody’s house, and small B&Bs may only have one guest room, so you’ll really feel like part of the family. Larger B&Bs may have four or five rooms and more facilities, but just as warm as a welcome.

    In country areas your B&Bs might be in a village or an isolated farm surrounded by fields. Prices reflect facilities: and usually run from around £12 to £ 20 per person. City B&Bs charge about £25 to £ 30 per person, although they’re often cheaper as you go further out to the suburbs.

    As well as selling drinks and meals, Britain’s pubs and inns sometimes offer B&Bs, particularly in country areas. Staying a night or two can be great fun and puts you at the heart of local community.

    Rates range from around £15 to £ 25 per person。 Pubs are more likely to have single rooms。

1.[单选题]Which of the following is NOT true according to the last part of the passage?
  • A.Pubs and inns usually provide visitors bed and breakfast
  • B.All pubs and inns offer visitors bed and breakfast
  • C.Pubs and inns charge a visitor £ 25 at the most
  • D.If you want a single room, you are more likely to get one in pubs
  • 解题思路:这是一道细节题。本题询问“以下关于文章最后一段的描述哪个不正确?”。一般在做这种类型的题目时最好采用排除法,即对四个选择项逐一分析做出判断。而本题选项A和选项B的描述内容基本一致,唯一的差别就是选项B多了一个单词“All”,故我们断定答案应该是在A和B之中。在“Pubs & Inns”这一分段中有一句话,“Britain’s pubs and inns sometimes offer B&Bs”,其中单词“sometimes”表明不是所有的“pubs & inns”都会提供住宿和早餐,所以答案应该选择B。
2.[单选题]If you are interested in traveling with your friends but only with limited means, where is the better place for you to stay?
  • A.Pubs & Inns
  • B.Youth Hotels
  • C.Hostels
  • D.B&Bs
  • 解题思路:这是一道细节题。本题询问“如果你乐于和朋友一起旅行,但却资金有限,应该选择哪种住所?”。在第一分段“Hostels”中,第一句话“Cheap, good-value hostels are aimed at all types of like-minded travelers...”表明“Hostels”不仅经济实惠而且为志趣相投的旅游者提供,因此答案应该选择C。
3.[单选题]In this passage the author mainly _______.
  • A.tells us where to stay while visiting Britain
  • B.advises readers to pay a visit to Britain
  • C.introduces the wonderful public services in Britain
  • D.gives us some information about British life
  • 解题思路:这是一道主旨题。本题询问作者写这篇文章的主要目的。通常,文章或段落的主题是作者要表达的重要信息,其他细节都问绕着个中心进行阐述。本文的第一句话即主题句,Places to stay in Britain are as varied as the places you visit.(在英国,居住的地方像游览景点一样种类繁多)。接下来每一分段都围绕着主题句展开,介绍了各种类型的住宿设施。在四个选项当中,选项B是建议读者要去英国旅游,选项C是介绍英国的公共服务,选项D是给读者介绍一些关于英国生活的信息,三个选项都与主题句无关。选项A总结出作者是想告诉读者在英国旅游期间可以选择在哪里居住,所以正确答案是A。
4.[单选题]If you travel alone and want to know better family life in Britain, you’d better stay in _______.
  • A.Pubs & Inns
  • B.Youth Hotels
  • C.Hostels
  • D.B&Bs
  • 解题思路:这是一道细节题。本题询问“如果你是一个人旅行,并且你想更好的了解英国人的家庭生活,应该选择哪种类型的住所?”。 在第三分段“B & Bs”中有句话“...you get a room in somebody’s house, and small B&Bs may only have one guest room, so you’ll really feel like part of the family.”,通过分析这段话后半句内在的含义,我们确定答案应该选择D。
5.[单选题]_______ are mainly built for young visitors
  • A.Pubs & Inns
  • B.Youth Hotels
  • C.Hostels
  • D.B&Bs
  • 解题思路:这是一道细节题。本题询问“哪种类型的住所主要是为年轻的旅游者而建造?” 。通过浏览文章中的分段标题,不难发现第二个标题“Youth Hostels”和这个题干的要求联系最为紧密。其次,在这一段中的这句话,“...help all, especially young people...”进一步表明“Youth Hotels”是为年轻人建造,所以答案为B。
  • 参考答案:B,C,A,D,B
极速飞艇 极速3分彩 159彩票开户 澳门手机网投 荣鼎娱乐 上海时时乐 极速飞艇 极速飞艇 山东11选5走势 五分时时彩