微信刷题,考证常用
  • 所属考试大学英语六级试题库
  • 试题题型【阅读理解 Section C】
试题内容

Passage Two

 Questions 51 to 55 are based on the following passage。

    Massive rubbish dumps and sprawling landfills constitute one of the more uncomfortable impacts that humans have on wildlife. They have led some birds to give up on migration. Instead of flying thousands of miles in search of food, they make the waste sites their winter feeding grounds.

     Researchers in Germany used miniature GPS tags to track the migrations of 70 white storks (鹳) from different sites across Europe and Asia during the first five months of their lives. While many birds travelled along well-known routes to warmer climates, others stopped short and spent the winter on landfills, feeding on food waste, and the multitudes of insects that thrive on the dumps.

    In the short-term, the birds seem to benefit from overwintering(过冬) on rubbish dumps。 Andrea Flack of the Max Planck Institute found that birds following traditional migration routes were more likely to die than German storks that flew only as far as northern Morocco, and spent the winter there on rubbish dumps。 “For the birds it’s a very convenient way to get food。 There are huge clusters of organic waste they can feed on,” said Flack。 The meals are not particularly appetising, or even safe。 Much of the waste is discarded rotten meat, mixed in with other human debris such as plastic bags and old toys。

    “It’s very risky. The birds can easily eat pieces of plastic or rubber bands and they can die,” said Flack. “And we don’t know about the long-term consequences. They might eat something toxic and damage their health. We cannot estimate that yet.”

     The scientists tracked white storks from different colonies in Europe and Africa。 The Russian, Greek and Polish storks flew as far as South Africa, while those from Spain, Tunisia and Germany flew only as far as the Sahel。

    Landfill sites on the Iberian peninsula have long attracted local white storks, but all of the Spanish birds tagged in the study flew across the Sahara desert to the western Sahel. Writing in the journal, the scientists describe how the storks from Germany were clearly affected by the presence of waste sites, with four out of six birds that survived for at least five months overwintering on rubbish dumps in northern Morocco, instead of migrating to the Sahel.

     Flack said it was too early to know whether the benefits of plentiful food outweighed the risks of feeding on landfills。 But that’s not the only uncertainty。 Migrating birds affect ecosystems both at home and at their winter destinations, and disrupting the traditional routes could have unexpected side effects。 White storks feed on locusts (蝗虫) and other insects that can become pests if their numbers get out of hand。 “They provide a useful service,” said Flack。

1.[单选题]What is scientists’ other concern about white storks feeding on landfills?
  • A.The potential harm to the ecosystem.
  • B.The genetic change in the stork species.
  • C.The spread of epidemics to their homeland.
  • D.The damaging effect on bio-diversity.
  • 解题思路:由題干中的 scientists’ other concern 和 white storks feeding on landfills 定位到文章末段第三句。该句指出,正在迁徙的鸟类对其繁殖地和过冬地的生态系统都会产生影响,而中断传统路线可能还会产生意想不到 的副作用,由此可知,对于以垃圾填埋场为生的白鹳,科学家们担心它们对生态系统造成潜在危害,故答案为A).
2.[单选题]What do we learn about birds following the traditional migration routes?
  • A.They can multiply at an accelerating rate.
  • B.They can better pull through the winter.
  • C.They help humans kill harmful insects.
  • D.They are more likely to be at risk of dying.
  • 解题思路:由题干中的following the traditional migration routes定位到文章第三段第二句。该句指出,马克斯普朗 克研究所的安德里亚•弗拉克发现,按照传统迁徙路线飞行的鸟类死亡的可能性比只飞到摩洛哥北部并在 那里的垃圾堆上过冬的德国白鹳更大,故答案为D)。
3.[单选题]What can be inferred about the Spanish birds tagged in the study?
  • A.They gradually lose the habit of migrating in winter.
  • B.They prefer rubbish dumps far away to those at home.
  • C.They are not attracted to the rubbish dumps on their migration routes.
  • D.They join the storks from Germany on rubbish dumps in Morocco.
  • 解题思路:由题干中的the Spanish birds tagged in the study定位到文章第六段首句。该句指出,伊比利亚半岛上的 垃圾填埋场长期吸引着当地的白鹳,但这项研究中所有有标签的西班牙白鹳都飞越撒哈拉沙漠来到萨赫勒 西部。伊比利亚半岛是西班牙所在地,而萨赫勒西部地处遥远的非洲。由此可知,这项研究中貼有标签的所 有西班牙白鹳未受迁徙路线上垃圾填埋场的干扰,故选C)。
4.[单选题]What does Andrea Flack say about the birds overwintering on rubbish dumps?
  • A.They may end up staying there permanently.
  • B.They may eat something harmful.
  • C.They may evolve new feeding habits.
  • D.They may have trouble getting adequate food.
  • 解题思路:根据题干中的Andrea Flack和the birds overwintering on rubbish dumps定位到文章第四段。该段指出,弗拉克说道,在垃圾堆里过冬的那些鸟儿很容易吃掉塑料或橡皮筋碎片,并有可能死亡,它们可能会吃到一些有毒 的东西,损害健康。由此可知,弗拉克表示在垃圾堆里的那些鸟儿可能会吃到有害的东西,故答案为B)。
5.[单选题]What is the impact of rubbish dumps on wildlife?
  • A.They have forced white storks to search for safer winter shelters.
  • B.They have seriously polluted the places where birds spend winter.
  • C.They have accelerated the reproduction of some harmful insects.
  • D.They have changed the previous migration habits of certain birds.
  • 解题思路:由题干中的the impact of rubbish dumps和wildlife定位到文章第一段前两句。这两句指出,大童的垃圾 堆和四处蔓延的垃圾填埋场是人类对野生动物造成的不良的影响之一,它们已导致一些鸟类放弃迁徙=由 此可知,垃圾堆对野生动物造成的影响是它们改变了某些鸟类以前的迁徙习性’故答案为D)。
大学英语六级在线题库
  • 参考答案:A,D,C,B,D
三分PK拾平台 吉林快3 飞速赛车平台 极速快3 韩国1.5分彩 秒速快3 三分快3 上海快3走势图 荣鼎娱乐 北京两步彩走势图