微信刷题,考证常用
  • 试题题型【阅读理解】
试题内容

My name is Wang Fang. I am in Grade Six. I like to go to school. Now I want to tell you something about our class.

There are fifty students in our class。 Twenty-four students are girls。 We always help each other。 We have ten teachers in our class。 They all work hard。 We like them。 There are four classes in the morning and three in the afternoon。 There is a PE class on Tuesday afternoon。 I like it very much。 I am good at playing football and basketball。

Our classroom is very beautiful. There is a blackboard on the front wall. There is a teacher's desk in front of the blackboard. There are two maps on the wall. One is a map of the world. The other is a map of China. Our classroom is very nice and tidy, because we clean it every afternoon.
1.[单选题]What subjects does Wang Fang like?
  • A.art
  • B.music
  • C.PE
  • 解题思路:由第二段倒数第二句和第三句“There is a PE class on Tuesday afternoon. I like it very much.”可知王风喜欢的是体育课,故选C。
2.[单选题]Which is right?
  • A.There are three teachers in her class.
  • B.There are two maps of China on the wall.
  • C.Wang Feng plays football well.
  • 解题思路:由第二段第二句“We have ten teachers in our class.”可知这个班级有十名老师而不是三名老师;由第三段倒数第二句“One is a map of the world. The other is a map of China.”可知一张是中国地图,一张是世界地图,并不都是中国地图;由第由第二段最后一句“I am good at playing football and basketball.”可知王风擅长踢足球和打篮球,所以足球是踢得很好的,故选C。
3.[单选题]There are______boys in her class.
  • A. twenty-six  
  • B.twenty-five
  • C.twenty-four
  • 解题思路:由第二段的第一句和第二句“There are fifty students in our class. Twenty-four students are girls.”可知班上有50名学生,女生是24个,那么男生就是26个,故选A。
4.[单选题]There are_______classes in a day.
  • A.four
  • B.two  
  • C.seven
  • 解题思路:由第二段第七句“There are four classes in the morning and three in the afternoon.”可知他们早上有四节课,下午有三节课,所以一天有七节课,故选C。
5.[单选题]This passage is about_______.
  • A.Wang Fang
  • B.Wang Fang's family
  • C.Wang Fang's class
  • 解题思路:由第一段最后一句“Now I want to tell you something about our class.”可知谈论的是他的班级,故选C。
  • 参考答案:C,C,A,C,C
澳洲幸运10开奖结果 疯狂斗牛 荣鼎娱乐 荣鼎娱乐 极速飞艇平台 159彩票 三分时时彩 北京两步彩 吉林快3 荣鼎娱乐