微信刷题,考证常用
  • 所属考试大学英语四级试题库
  • 试题题型【阅读理解 Section C】
试题内容
Section C
Directions: There are 2 passages in this section. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A), B), C) and D). You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on Answer Sheet 2 with a single line through the centre.

Passage One
Questions 46 to 50 are based on the following passage.


  Recently I attended several meetings where we talked about ways to retain students and keep younger faculty members from going elsewhere.
  It seems higher education has become an industry of meeting-holders whose task it is to "solve" problems real or imagined. And in my position as a professor at three different colleges, the actual problems in educating our young people and older students have deepened, while the number of people hired--not to teach but to hold meetings--has increased significantly. Every new problem creates a new job for an administrative fixer. Take our Center for Teaching Excellence. Contrary to its title, the center is a clearing house (信息交流中心 ) for using technology in classrooms and in online courses. It's an administrative sham (欺诈) of the kind that has multiplied over the last 30 years.
  I offer a simple proposition in response: Many of our problems  class attendance, educational success, student happiness and well-being--might be improved by cutting down the bureaucratic (官僚的)mechanisms and meetings and instead hiring an army of good teachers, if we replaced half of our administrative staff with classroom teachers, we might actually get a majority of our classes back to 20 or fewer students per teacher. This would be an environment in which teachers and students actually knew each other.
  The teachers must be free to teach in their own way the curriculum should be flexible enough so that they can use their individual talents to achieve the goals of the course. Additionally, they should be allowed to teach, and be rewarded for doing it well. Teachers are not people who are great at and consumed by research and happen to appear in a classroom. Good teaching and research are no exclusive, but they are also not automatic companions. Teaching is an art and a craft, talent and practice; it is not something that just anyone can be good at. It is utterly confusing to me that people do not recognize this, despite the fact that pretty much may one who has been a student can tell the difference between their best and worst teachers.
1.[单选题]What does the author say about present-day universities?
  • A.They are effectively tackling real or imagined problems.
  • B.They often fail to combine teaching with research.
  • C.They are over-burdened with administrative staff.
  • D.They lack talent to fix their deepening problems.
  • 解题思路:定位由题干中的present—day universities定位到第二段第二句。点睛细节题。由定位句可知,从作者自己的亲身经历来看,虽然雇用的行政人员越来越多,可教育面临的真正的问题却日趋严重,这就是当今的大学,由此推断,C项正确。避错第二段第二句中指出现实中的问题日趋严重,即他们并没有有效地解决问题,故排除A;文章末段第四句提到“好的教学与科研并不互相排斥”,并未指出大学无法把教学与科研相结合,故排除B项;D未提及。
2.[单选题]What does the author think of teaching ability?
  • A.It requires talent and practice.
  • B.It is closely related to research.
  • C.It is a chief factor affecting students' learning.
  • D.It can be acquired through persistent practice.
  • 解题思路:定位题干中的the author和teaching ability可定位到末段倒数第二句。点睛细节题。定位句提到教书是一门艺术,也是手艺,教书需要天分的积累,并非每个人都能胜任,故答案为A。避错末段第四句中,作者提到,好的教学与研究并不互相排斥,也并非天生的伙伴,故B错误;作者承认教书需要长期的练习积累,但是在本句中,作者也提及教书是一门艺术,、需要天分,并非每个人都能胜任,故D错误;C项文中未提及。
3.[单选题]What is the author's suggestion for improving university teaching?
  • A.Creating an environment for teachers to share their teaching experiences.
  • B.Hiring more classroom teachers and allowing them to teach in their own way.
  • C.Using high technology in classrooms and promoting exchange of information.
  • D.Cutting down meetings and encouraging administrative staff to go to classrooms.
  • 解题思路:定位由题干中的suggestion和improving university teaching定位到第三段的首句和第四段的首句。点睛推理判断题。在第三段的首句中,作者提出我们的众多问题都可以通过多雇用优秀的教师来解决。在第四段首句中,作者指出老师必须被给予以自己的方式授课的自由才能实现课程目标,故答案为B。避错 A未提及。作者曾在第二段末提及本来为提高教学水平而设立的机构变成了讨论在教学中使用科技的信息交流中心。故排除C项;第二段首句中作者确实提到削减会议的数量,但并未提及行政人员进课堂,而是建议多聘用好的教师,故排除D项。
4.[单选题]According to the author, what kind of people do universities lack most?
  • A.Good classroom teachers.
  • B.Efficient administrators.
  • C.Talented researchers.
  • D.Motivated students.
  • 解题思路:定位题干中的universities lack可定位到第三段第一句。点睛推理判断题。文中提到众多问题都可以通过削减官僚机构和会议,同时雇用一大批优秀的教师来解决,故大学缺乏的应该是好老师,因此A正确。避错明确提到要削减官僚机构的数量,故排除B项;C、D未提及。
5.[单选题]What does the author imply about the classes at present?
  • A.They facilitate students' independent learning.
  • B.They help students form closer relationships.
  • C.They have older students than before.
  • D.They are much bigger than is desirable.
  • 解题思路:定位由题干中的the classes和at present定位到第三段第二、三句。点睛推理判断题。定位句指出,如果我们能将半数的行政人员用课堂教师来代替,那么我们就可以把每个班级中学生的数量降至20人或更少,而这样的环境才有利于老师和学生彼此真正了解,故D正确。
大学英语四级在线题库
  • 参考答案:C,A,B,A,D
极速快乐十分 PK10牛牛 荣鼎娱乐 荣鼎娱乐 荣鼎娱乐 极速快乐十分 上海11选5 秒速时时彩 荣鼎娱乐 极速快乐8