微信刷题,考证常用
  • 所属考试大学英语四级试题库
  • 试题题型【阅读理解 Section C】
试题内容
    For an increasing number of students at American universities, old is suddenly in. The reason is obvious: the graying of America means jobs. Coupled with the aging of the baby-boom (生育高峰) generation, a longer life span means that the nation’s elderly population is bound to expand significantly over the next 50 years. By 2050, 25 percent of all Americans will be older than 65, up from 14 percent in1995. The change poses profound questions for government and society, of course. But it also creates career opportunities in medicine and health professions, and in law and business as well. "In addition to the doctors, we’re going to need more sociologists, biologists, urban planners and specialized lawyers," says Professor Edward Schneider of the University of Southern California’s (USC) School of Gerontology (老年学).
  Lawyers can specialize in "elder law", which covers everything from trusts and estates to nursing-home abuse and age discrimination (歧视). Businessmen see huge opportunities in the elder market because the baby boomers, 74 million strong, are likely to be wealthiest group of retirees in human history. "Any student who combines an expert knowledge in gerontology with, say, an MBA or law degree will have a license to print money," one professor says.
  Margarite Santos is a 21-year-old senior at USC. She began college as a biology major but found she was "really bored with bacteria." So she took a class in gerontology and discovered that she liked it. She says, "I did volunteer work in retirement homes and it was very satisfying."
1.[单选题]Why can businessmen make money in the emerging elder market?
  • A.Retirees are more generous in spending money.
  • B.They can employ more gerontologists.
  • C.The elderly possess an enormous purchasing power.
  • D.There are more elderly people working than before.
  • 解题思路:细节推论题。第二段第二句,这批老人将会成为最富有的退休群体,所以,他们有着强大的购买力。故C为答案。
2.[单选题]"... Old is suddenly in" (Line 1, Para.1) most probably means "____".
  • A.America has suddenly become a nation of old people
  • B.gerontology has suddenly become popular
  • C.more elderly professors are found on American campuses
  • D.American colleges have realized the need of enrolling older students
  • 解题思路:主旨句义题。本文主要叙述了老年学在大学已成为了热门专业,因为老年人需要各种服务,从健康到房地产,到护理等行业,老年服务为社会提供各种就业机会,所以正确的答案应为B。
3.[单选题]Who can make big money in the new century according to the passage?
  • A.Retirees who are business-minded.
  • B.The volunteer workers in retirement homes.
  • C.College graduates with an MBA or law degree.
  • D.Professionals with a good knowledge of gerontology.
  • 解题思路:细说推论题。依据第二段末句,只要把老年学的专业知识与商业管理或法律结合起来,就能赚大钱,故D为答案。
4.[单选题]With the aging of America, lawyers can benefit ____.
  • A.from the adoption of the "elder law"
  • B.from rendering special services to the elderly
  • C.by enriching their professional knowledge
  • D.by winning the trust of the elderly to promote their own interests
  • 解题思路:细节推断题。第二段第一句"Lawyers can specialize in” elder law,“which covers everything from trusts and estates to nursing-home abuse and age discrimination. ”所以律师在这个范围里,可以给老年人提供很多种服务。故选B项为答案。
5.[单选题]It can be seen from the passage that the expansion of America’s elderly population_____.
  • A.will provide good job opportunities in many areas
  • B.will impose an unbearable burden on society
  • C.may lead to nursing home abuse and age discrimination
  • D.will create new field of study in universities
  • 解题思路:主旨题。本文第一段指出,在美国老年人就意味着工作,预料在今后50年里不仅老人增多,而且65岁以上的老人寿命更长。这一切都给老年服务市场提供了更多的就业机会。老年学在大学流行起来,并以法律、商业为例,与老年学相结合就能挣大钱。因此老年人口的扩张,必然导致大学新的研究范围盼产生。这一切都是围绕着开头的那句“Old is suddenly in. ”而展开论述的,这正符合文章主旨,故D为正确答案。
大学英语四级在线题库
  • 参考答案:C,B,D,B,D
极速飞艇平台 极速11选5 智慧彩票投注 飞速赛车平台 重庆龙虎微信群 广西快3走势 极速飞艇 极速飞艇 荣鼎娱乐 极速11选5